Brandverzekering bedrijfspand

Gebouwen, inventaris, goederen en bedrijfsschade snel en goed verzekeren
Net een nieuw bedrijfspand gekocht of op zoek naar een vergelijk?

Wij helpen je bij het vinden van de juiste brandverzekering voor je bedrijfspand! 

 • Snel en oplossingsgericht
 • Ook bedrijfspanden voor verhuur
 • Veel ervaring en duidelijke communicatie
 • Advies op maat

Brandverzekering voor je bedrijfspand nodig?

Heb je recent een nieuw bedrijfspand gekocht of gehuurd en ben je op zoek naar de juiste brandverzekering? Of heb je al jaren dezelfde brandverzekering voor je bedrijfspand en ben je benieuwd of je nog wel de juiste premie betaalt? Zomaar vragen waar Poliscounter je bij kan helpen. De markt voor brandverzekeringen is volop in beweging. De afgelopen jaren zijn de premies voor brandverzekeringen sterk gestegen. Op basis van een goede inventarisatie van de risico's en uitvoering van de juiste preventiemaatregelen kunnen wij vaak een concurrerend voorstel voor de brandverzekering voor je bedrijfspand verzorgen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul ons contactformulier in en wij nemen vaak dezelfde werkdag nog contact met je op. 

Hoe moet ik mijn bedrijfspand verzekeren?

Heb je het bedrijfspand gekocht of gehuurd. Dit zal één van de eerste vragen zijn die wij je bij een inventarisatie stellen. De keuze voor de juiste brandverzekering wordt namelijk bepaald door het antwoord op deze vraag.

Als je het bedrijfspand hebt gekocht dan moet je het pand zelf verzekeren. Hiervoor is de gebouwenverzekering bedoeld. Met de gebouwenverzekering verzeker je schade aan de muren, daken, bijgebouwen en alles wat niet zonder breek- of sloopwerk uit of van het bedrijfspand verwijderd kan worden tegen schade door bijvoorbeeld brand, storm, blikseminslag en water.

Als je het bedrijfspand hebt gehuurd dan is het pand door de verhuurder verzekerd. In veel gevallen huur je het gebouw "casco" van de verhuurder. Dit wil zeggen dat de verhuurder alleen verantwoordelijk is voor de muren, vloeren en het dak. De verhuurder is niet verantwoordelijk voor installaties en door jou aangebrachte verbeteringen en heeft deze zaken ook niet verzekerd. Deze aangebrachte verbeteringen kun je verzekeren met een brandverzekering voor het huurdersbelang. 

Wil je direct online je brandverzekering afsluiten of heb je vragen?

Bel ons of stuur ons een bericht.
Verzekeringen afsluiten via de website

3 eenvoudige stappen en we zijn vertrokken.

Samenstellen

Bel ons, dan regelen wij het

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30-17:30 uur

+31 (0)88 730 36 36

Inventaris, goederen en bedrijfstagnatie

Naast de brandverzekering voor het bedrijfspand is het ook belangrijk om de inventaris, goederen en mogelijke bedrijfstagnatie na een schade te verzekeren. Hiervoor heb je de keuze uit de onderstaande brandverzekeringen.

Inventaris- en goederenverzekering - De inventaris en goederen verzekering verzekert je bedrijfsmiddelen en goederen tegen brand, ontploffing, blikseminslag, lekkage en diefstal. De inventaris is tegen de nieuwwaarde verzekerd en de goederen zijn op basis van de inkoopwaarde verzekerd.

Bedrijfsschadeverzekering - Met de bedrijfsschadeverzekering verzeker je je tegen het verlies aan brutowinst dat optreedt wanneer je bedrijfspand door onder andere brand, storm en water beschadigd raakt. 

Zij gingen je voor

Gewoon goed
- Frans
Via de mail dan wel telefonisch snel contact en zeer behulpzaam.
- Alex
Alles goed en snel geregeld
- Wojciech

Hoe wordt de premie bepaald?

De premie voor de brandverzekering voor je bedrijfspand wordt bepaald aan de hand onderstaande factoren.

 • Bestemming van het bedrijfspand - Waar wordt het bedrijfspand voor gebruikt? Een kantoorbestemming krijgt een andere premie dan de werkplaats van een timmerfabriek.
 • De bouwaard van het bedrijfspand - Waar is het bedrijfspand van gemaakt? Hierbij gaat het vooral om de constructie, muren en daken.
 • Het verzekerd bedrag - De herbouwwaarde dient als leidraad voor het verzekerd bedrag van de gebouwenverzekering. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om hetzelfde bedrijfspand, op dezelfde plek te herbouwen na schade. 
 • Eigen risico - Kies je voor een hogere eigen risico? Dan wordt de premie vaak lager.
 • Preventiemaatregelen - Welke maatregelen heb je genomen om de kans op schade te voorkomen? 

Preventie

Bij het aangaan van de brandverzekering voor je bedrijfspand kunnen er eisen worden gesteld aan de genomen preventiemaatregelen. Dit kan gaan om:

 • de aanwezigheid van voldoende blusmiddelen (die periodiek worden gekeurd)
 • de aanwezigheid van goed hang- en sluitwerk met een bepaalde inbraakwerendheid of rolluiken
 • de aanwezigheid van een inbraakalarm met doormelding naar een particulieren alarmcentrale (PAC)
 • de periodieke keuring van de elektrische installaties

Het is belangrijk dat de preventie-eisen die worden gesteld worden opgevolgd. Het niet opvolgen van de eisen kan er toe leiden dat er bij schade niet wordt uitgekeerd. 

Controleer je brandverzekering

Veel brandverzekeringen zijn afgesloten op het moment dan het bedrijfspand in bezit is gekomen. Hierna is er door drukte vaak niet meer naar de brandverzekering omgekeken. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat de premie en voorwaarden niet meer aansluiten bij de huidige situatie. Nog belangrijker is dat wij regelmatig meemaken dat een verzekerde niet op de hoogte is van de verplichte preventiemaatregelen die op de polis zijn aangetekend. Dit kan bij schade tot vervelende verrassingen, ja zelfs tot het verlies van schade-uitkering leiden. 

Belangrijke punten om bij controle van je polis op te letten zijn:

 • Zijn de bedrijfsactiviteiten juist beschreven?
 • Is de herbouwwaarde nog actueel en is de waardebepaling nog geldig?
 • Zijn de periodieke keuringen van o.a. de elektrische installatie, brandblusmiddelen en van het alarmsysteem uitgevoerd?

Heb je vragen of hulp nodig?

We hebben alvast de meest gestelde vragen over de brandverzekering voor je bedrijfspand verzameld hiernaast.

Staat jouw vraag hier niet bij of wil je meer informatie? Bel ons dan op 088 730 3636 of stuur een bericht. We gaan je dan zo snel mogelijk helpen!