Rechtsbijstandverzekering bedrijven

Direct de premie voor je rechtsbijstandverzekering berekenen en de verzekering afsluiten.
  • Altijd verzekerd van de beste polis
  • Advies op maat
  • Volledige ontzorging
  • Vaste contactpersoon

Juridische hulp als het nodig is

Als ondernemer wil je je bezighouden met het product of de dienst die je levert. Daar verdien je immers je geld mee. Een juridische procedure met een werknemer, leverancier of een klant die maar niet betaalt geeft jou geen energie. Juridische procedures kosten tijd en prioriteit en kunnen mogelijk grote gevolgen hebben voor het voortbestaan van de onderneming. Het in de hand nemen van een goede advocaat kost al snel duizenden Euro´s en het is maar zeer de vraag of je deze kosten altijd kan verhalen.

Als je je wil verzekeren van juridische ondersteuning tegen een vooraf bepaalde prijs dan is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven af te sluiten. 

Wat is er verzekerd?

Conflicten rondom onderstaande zaken zijn verzekerbaar op een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven. 

Bedrijfsvoering - is er discussie over een overeenkomsten of vergunningsaanvraag? De juridisch specialisten van de rechtsbijstandverzekering voor bedrijven helpen je graag.

Personeel - ziek personeel, ontslag of discussie over de inhoud van een arbeidscontract? Met een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven met de module personeel wordt je hierbij ondersteund door een specialist

Inkoop en Verkoop - een discussie over een openstaande vordering en een klant die niet betaalt? Of een leverancier die niet levert wat er is afgesproken? Dit zijn situaties waar een juridisch specialist van een zakelijke rechtsbijstandverzekeraar veel ervaring mee heeft. 

Motorrijtuigen en verkeer - loop jij of een medewerker materiële schade of letsel op door een ongeval in het verkeer? De rechtsbijstandverzekeraar helpt je bij het verhalen van bijvoorbeeld loon- en reïntegratiekosten bij schade. 

Wil je liever telefonisch jouw rechtsbijstandverzekering-
bedrijven afsluiten of heb je vragen?

Bel ons of stuur ons een bericht.
Verzekering afsluiten via de website

Binnen vijf minuten de premie berekend

Bereken je premie

Bel ons, dan regelen wij het

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30-17:30 uur

+31 (0)88 730 36 36

Wie zijn er verzekerd?

De rechtsbijstandverzekering bedrijven is er voor de eenmanszaak, VOF, BV, NV en stichting. De ondernemer is hier primair de verzekerde. De juridische kwesties rondom zijn onderneming zullen hem vooral aangaan. Afhankelijk van de gekozen rechtsvorm kan er worden gekozen om de module werkgever of personeel te verzekeren.

Een aantal rechtsbijstandverzekeraars biedt de mogelijkheid om jou als ondernemers in privé mee te verzekeren op de rechtsbijstandverzekering voor bedrijven. Zo ben je zowel zakelijk als privé op een breed gebied verzekerd van juridische dienstverlening tegen een vast voor afgesproken bedrag. 

Belangrijk om te weten

  • Rechtsbijstandverzekeraars bieden de mogelijkheid om een eigen advocaat in te schakelen. Hier zijn wel voorwaarden aan verbonden. De kosten van een externe advocaat zijn vaak gemaximeerd.
  • Bij een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven geldt vaak een minimum schadebedrag (franchise) voor de behandeling van een zaak. Dit is geen eigen risico. 
  • Er geldt vaak een wachttijd van drie maanden vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Dit wil zeggen dat situaties die al bekend waren voor het ingaan van de verzekering en zich openbaren gedurende de eerste drie maanden nadat de verzekering is ingegaan niet worden behandeld.