Autoverzekering oversluiten 

Op zoek naar een goedkope autoverzekering? Wij helpen je bij het overstappen!

Premie berekenen

 • Eenvoudig je autoverzekering oversluiten
 • Gratis opzegservice
 • Volledige ontzorging
 • Enthousiaste klantenservice

Nu je autoverzekering oversluiten?

Loopt je autoverzekering al lange tijd bij dezelfde verzekeraar? Dan is het verstandig om de premie voor je autoverzekering te vergelijken. De tarieven voor autoverzekeringen worden regelmatig aangepast. Misschien kun je de auto nu tegen een lagere premie of een uitgebreidere dekking verzekeren. Via onze website kun je eenvoudig de premie van een aantal verzekeraars berekenen en met elkaar vergelijken. Het afsluiten van de autoverzekering is vervolgens zo geregeld en binnen enkele minuten krijg je de bevestiging op de mail.

Waar moet je bij het oversluiten op letten?

Als je de autoverzekering gaat oversluiten is het belangrijk om te weten hoeveel schadevrije jaren je precies hebt. Je kunt de schadevrije jaren vinden op je polis of op een recente prolongatienota. Weet je niet hoeveel schadevrije jaren je hebt dan adviseren wij even contact op te nemen met je huidige verzekeraar. Na de acceptatie van de autoverzekering zal de verzekeraar je schadevrije jaren controleren in Roy-Data. Worden de schadevrije jaren niet gevonden dat wordt de premie aangepast. Heb je negatieve schadevrije jaren? Let er dan op dat veel verzekeraars geen nieuwe aanvraag zullen accepteren. 

Let er bij het oversluiten van de autoverzekering op dat je de oude autoverzekering pas opzegt als de nieuwe autoverzekering is geaccepteerd. Verzekeraars hebben namelijk  geen acceptatieplicht en kunnen de aanvraag indien zij daar aanleiding toe zien afkeuren. 

Liever telefonisch jouw autoverzekering oversluiten of heb je vragen?

Bel ons of stuur ons een bericht.
Autoverzekering afsluiten via de website

3 eenvoudige stappen en we zijn vertrokken.

Premie berekenen

Bel ons, dan regelen wij je overstap!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30-17:30 uur

+31 (0)88 730 36 36

Zij gingen je voor

Alles is vlot gegaan zonder problemen
- Moustakim
Was geweldig makelijk in vullen snel gergeld top
- Jacqueline
Perfect geregeld
- Huub

Aanvragen van de autoverzekering

De laatste stap van je autoverzekering oversluiten is het aanvragen van de autoverzekering via onze website.Let op dat je de juiste ingangsdatum invult en de eerder gekozen aanvullende dekkingen selecteert. Zo maak je het oversluiten van je autoverzekering eenvoudig en bespaar je op de premie.

 • Scherpe inkoop: één van de laagste premies.
 • Je autoverzekering berekenen en online de autoverzekering vergelijken en afsluiten.
 • Snel je autoverzekering vergelijken en oversluiten met een complete dekking.

Opzegservice gebruiken na het oversluiten

Als je je autoverzekering wil oversluiten moet je vaak ook je oude verzekering opzeggen. Als je verzekering al een jaar loopt, dan kun je je autoverzekering oversluiten met een opzegtermijn van één maand. Die regeling is voor alle verzekeringsmaatschappijen vastgelegd in de regeling geïnformeerd verlengen schadeverzekering. Soms is er zelfs de mogelijkheid om de polis per dag op te zeggen . Voor het beëindigen van de verzekering kun je gebruik maken van onze opzegservice. Je kunt ons digitale opzegformulier online invullen en na de ondertekening per mail terugsturen naar Poliscounter, of zelf versturen naar je oude verzekering.

Handig om te weten over de autoverzekering

 • Met "tweede autoregeling" dezelfde no-claim korting als op je eerste autoverzekering.
 • Direct online afsluiten en binnen vijf minuten voorlopige dekking per e-mail.
 • Goedkoop je autoverzekering oversluiten met de persoonlijke service van Poliscounter;
 • Niet goed, geld terug bij Poliscounter (14 dg);

Je autoverzekering oversluiten