Opzeggen verzekering

Bereken de premie voor je bromfietsverzekering, vergelijk de verschillende verzekeraars en sluit direct af
  • Altijd verzekerd van de beste polis
  • Advies op maat
  • Volledige ontzorging
  • Vaste contactpersoon

Opzeggen bromfietsverzekering

Wilt u een verzekering opzeggen? Per 01 januari 2010 zijn de regels in verband met het opzeggen van een particuliere verzekering sterk veranderd.

Oude regeling verzekering opzeggen

In de regeling tot 01 januari 2010 verlengde een verzekeringsmaatschappij een verzekering stilzwijgend. Mocht u de verzekering niet hebben opgezegd werd de verzekering automatisch stilzwijgend verlengd voor een nieuwe termijn.
De meeste verkeersverzekeringen hadden een contractsduur van 1 jaar.
Verder hanteerden de maatschappijen een opzegtermijn van maximaal 2 maanden. U moest dus een verzekering opzeggen uiterlijk 2 maanden voor de contracts vervaldatum. Was u te laat, dan werd de verzekering automatisch weer een jaar verlengd.

Nieuwe regeling verzekering opzeggen

De nieuwe regeling is voor u als consument veel beter. Per 1 januari 2010 heeft elke verzekering een maximale contractsduur van 12 maanden. Een verzekeraar mag een langere duur hanteren maar dan moet de klant hier apart voor tekenen. Veelal betekent dit dat de premie lager is.
Gedurende het eerste jaar is een verzekering niet op te zeggen. Bij autoverzekeringen blijft het wel mogelijk om een verzekering op te zeggen wanneer men de auto verkoopt of wegens schade verliest.
Na het eerste jaar krijgt de klant bericht waarin wordt aangegeven dat de verzekering zal worden verlengd. De klant kan er dan voor kiezen om de verzekering alsnog te royeren. Doet de klant dit niet dan loopt de verzekering door maar met één groot verschil:
De verzekering zal vanaf dan ieder moment opzegbaar zijn met een opzegtermijn van 1 maand. Dit betekent dat wanneer u na het eerste jaar op bijvoorbeeld 15 december een verzekering laat royeren de verzekering per 15 januari zal worden beëindigd.

Zij gingen je voor

Kon snel een verzekering afsluiten tegen gangbaar tarief.
- Joop
Ik wilde snel en gemakkelijk een autoverzekering afsluiten. Was zo geregeld. Heldere procedure en klantvriendelijke benadering (belangrijk, want veel tussenpersonen zijn erg pusherig!).
- Dominique
Voor het eerst via Poliscounter verzekerd. Aanmelden ging snel. Over de verdere service en bereikbaarheid kan ik nog niets zeggen, de tijd zal het zeggen.
- Diego Fernando Cevallos Arias

Heb je vragen of hulp nodig?

We hebben alvast de meest gestelde vragen over de oldtimerverzekering voor jou verzameld hiernaast.

Staat jouw vraag hier niet bij of wil je meer informatie? Bel ons dan op 088 730 3636 of stuur een bericht. We gaan je dan zo snel mogelijk helpen!