Vrachtwagenverzekering

Bereken de premie voor je vrachtwagenverzekering, vergelijk de verschillende verzekeraars en sluit direct af. 
 • Altijd verzekerd van de beste polis
 • Advies op maat
 • Volledige ontzorging
 • Vaste contactpersoon

Vrachtwagenverzekering nodig? 

Ben je van plan om een nieuwe vrachtwagen te kopen of ben je al langer bij dezelfde verzekeringsmaatschappij verzekerd? Dan is het verstandig om de premie voor de vrachtwagenverzekering eens goed te vergelijken. Op onze website werkt dit eenvoudig. Met een paar klikken vergelijk je de premie van 5 aanbieders voor vrachtwagenverzekeringen met elkaar. Vergelijk daarom nu de premie voor je bakwagen met of zonder aanhangwagen of je trekker met oplegger en sluit de vrachtwagenverzekering direct af. 

Verschillende soorten vrachtwagens

Voor de bepaling van de premie voor de vrachtwagenverzekering zijn het soort vrachtwagen en het gewicht erg bepalend. We spreken van een vrachtwagen als het treingewicht groter is dan 3500 kg. Het treingewicht is het ledig gewicht van een vrachtwagen vermeerderd met het laadvermogen. Bij combinaties met een oplegger of aanhangwagen moeten het ledig gewicht van de opleggen/aanhangwagen vermeerderd met het laadvermogen van de oplegger/aanhangwagen hierbij opgeteld te worden. 

We onderscheiden 3 soorten vrachtwagens:

 • Solo vrachtwagen (Bakwagen)
 • Motorwagen met volkwagen
 • Trekker met oplegger

Verzekeraars in onze vergelijking 

Onderstaande aanbieders van de vrachtwagenverzekering worden in onze vergelijking meegenomen.

 • ASR
 • Avero Achmea
 • Nationale-Nederlanden
 • Reaal

Wil je liever telefonisch je vrachtwagenverzekering afsluiten of heb je vragen?

Bel ons of stuur ons een bericht.
Verzekeringen afsluiten via de website

3 eenvoudige stappen en we zijn vertrokken.

Samenstellen

Bel ons, dan regelen wij het

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30-17:30 uur

+31 (0)88 730 36 36

Zij gingen je voor

Gewoon goed
- Frans
Alles goed en snel geregeld
- Wojciech
Mijn ervaring is heel erg goed bij dit bedrijf
- Aly

Drie dekkingen voor de vrachtwagenverzekering

 • WA: De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is verplicht voor alle vrachtwagens die zich op de openbare weg bevinden. De WA verzekering vergoedt de schade die je toebrengt met de vrachtwagen of aanhangwagen aan iemand anders. Schade aan je eigen vrachtwagen is niet verzekerd. Let op, schade veroorzaakt met op de vrachtwagen gemonteerd werkmaterieel (bijv. een laad/los kraan) is niet standaard verzekerd. Tegen een geringe premietoeslag kan het zogenaamde werkrisico worden meeverzekerd.
 • WA + Beperkt casco: Als uitbreiding op de verplichte WA-verzekering vergoedt deze verzekering ook schade aan je eigen voertuig in een aantal gevallen. De genoemde gevallen zijn: brand, storm, aanrijding met dieren, bliksem, inbraak en diefstal. Schade die jezelf veroorzaakt is bij de WA+ beperkte casco verzekering niet verzekerd. Je kunt er ook voor kiezen de vrachtwagen alleen tegen brand en diefstal te verzekeren.
 • WA + Casco: De meest uitgebreide vrachtwagenverzekering. Schade door aanrijding en vandalisme is ook verzekerd. Ook bij een aanrijding door eigen schuld ontstaan. 

Schade veroorzaakt door aangekoppelde oplegger of aanhangwagen is meeverzekerd op de WA-verzekering voor de vrachtauto. Schade aan de oplegger/aanhangwagen zelf is niet verzekerd. Hiervoor dient een apart oplegger/aanhangwagen verzekering te worden afgesloten. 

Uitbreidingen voor de vrachtwagenverzekering

Afhankelijke van de gekozen verzekeraar kan de vrachtwagenverzekering worden uitgebreid met aanvullende dekkingen. Avero Achmea biedt de meeste keuze uit aanvullende dekkingen. Hieronder volgt een overzicht voor de aanvullende dekkingen voor de vrachtwagenverzekering.

 • Ongevallen inzittenden - Ontvang een vaste bedrag bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval
 • Schadeverzekering inzittenden - Deze verzekering dekt je werkelijk geleden schade die je als bestuurder en passagiers leidt als gevolg van een ongeval.
 • Motorrijtuigenrechtsbijstand - Verzeker je van professionele ondersteuning bij juridische kwesties die te maken hebben met verkeersdeelname en de aankoop, verkoop of het onderhoud van je vrachtwagen.
 • Inboedel motorrijtuigen - de eigendommen van de chauffeur voor maximaal € 5.000,- meeverzekeren.
 • Aansprakelijkheid voor vervoer gevaarlijke stoffen - Vervoer je incidenteel gevaarlijke stoffen? Verzeker deze rubriek dan mee. Deze rubriek is niet bedoeld voor regelmatig vervoer van gevaarlijke stoffen.
 • Vervangend vervoer - bij beschadiging of verlies als gevolg een gedekte gebeurtenis een vergoeding voor noodzakelijke huurkosten van vervangend vervoer voor een vast bedrag per dag. De vergoedingstermijn is maximaal 30 dagen.

Vervoerdersaansprakelijk-heidsverzekering

Naast de vrachtwagenverzekering is het ook van belang dat je als vervoerder van goederen over de weg een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluit. De verzekering dekt de schade aan goederen die je transportbedrijf vervoert voor een opdrachtgever. De verzekering biedt dekking op basis van de A.V.C en CMR voorwaarden. Deze staan hieronder verder toegelicht:

Boek 8 BW en/of de A.V.C.

Overeenkomst van goederenvervoer over de weg (boek 8 BW) en/of de A.V.C (de algemene vervoercondities 2002) De maximale vergoeding bedraagt € 3,40 per kilogram.

CMR

Verdrag betreffende de overeenkomst tot internationaal vervoer van goederen over de weg, 19 mei 1959. De maximale vergoeding hiervoor 8,33 SDR per beschadigd of ontbrekend kilogram brutogewicht.

Let op, de A.V.C. en CMR beperken de aansprakelijkheid van de vervoerder. De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering is geen verzekering waarop gegarandeerd de volledige getransporteerde waarde is verzekerd.

Wil je de naar de vrachtwagenverzekering ook een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op.

Container / Trailer verzekering

Je hebt de juiste verzekering gevonden voor je vrachtwagen. Nu is het van belang dat je de container of trailer die je huurt of in bruikleen hebt op de juiste manier verzekerd. Dit kan met de Container / Trailer verzekering van Poliscounter. Deze verzekering biedt dekking voor schade aan containers en trailers van andere die je voor transport van goederen gebruikt. 

De Container / Trailer verzekering kan je na aanvragen van de vrachtwagenverzekering telefonisch afsluiten bij Poliscounter. Dit kan door te bellen naar het nummer 088 730 36 36

Goed om te weten

 • De looptijd van de vrachtwagenverzekering is één jaar
 • Schadevrije jaren worden geregistreerd in Roy-data en kunnen maar voor één auto tegelijk worden gebruikt
 • Bij de aanvraag voor de vrachtwagenverzekering kan alleen worden gerekend met schadevrije jaren die op een eerdere vrachtwagenverzekering zijn opgebouwd,

Execution Only

Wij ondersteunen je graag via ons website bij het verzekeren van je vrachtauto. De keuze voor de basisdekking, eventuele aanvullende dekkingen, het doornemen en begrijpen van de polisvoorwaarden en de correcte beantwoording van de gestelde vragen zijn je eigen verantwoordelijkheid. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die je ondervindt als gevolg van foutieve keuzes die je tijdens het afsluiten van je vrachtwagenverzekering hebt gemaakt. 

Voordelen van onze vrachtwagenverzekering

 • Vergelijk de vrachtwagenverzekering van meerdere aanbieders in één keer.
 • WA, WA+ en WA-Casco dekking en diverse aanvullende verzekeringen om de vrachtwagenverzekering compleet te maken.
 • Keuze uit een tarief op basis van vaste premie of b/m korting
 • Snel geregeld, de polis en groene kaart na acceptatie direct op de mail.
 • Deskundige hulp bij vragen. 
 • Ook je oplegger / aanhangwagen, vervoerdersaansprakelijkheid en container / trailer verzekering snel geregeld. 

Je vrachtwagen verzekeren