Wat is Roy-Data?

Het antwoord op je vraag:

Roy-Data is het centrale register waar schadevrije jaren voor je auto, motor of bestelauto door verzekeraars worden geregistreerd. Waar je vroeger een officiële royementsverklaring van je verzekeraar kreeg die je bij de aanvraag van je nieuwe bestelautoverzekering mee moest sturen gaat dat nu gelukkig een stuk eenvoudiger. 

Hoe worden schadevrije jaren in Roy-Data geregistreerd?

Als je de autoverzekering, motorverzekering of bestelautoverzekering opzegt dan plaatst je oude verzekeraar de schadevrije jaren in Roy-Data. Op de royementsverklaring wordt vermeld hoeveel schadevrije jaren je hebt en per wanneer de schadevrije jaren in Roy-Data zijn geregistreerd. De verzekeraar waar je je nieuwe verzekering hebt afgesloten bevraagt Roy-Data een aantal weken nadat je de verzekering hebt aangevraagd. Worden de schadevrije jaren gevonden dan verandert er niets. Worden de schadevrije niet gevonden of wordt er een afwijkend aantal schadevrije jaren gevonden? Dan worden de b/m korting en de premie aangepast. 

Meer weten over onze verzekeringen?

Op zoek naar een bestelautoverzekering, bedrijfsautoverzekering of zakelijke autoverzekering? Bereken je premie eenvoudig via onze website.

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen