Wat zijn negatieve schadevrije jaren?

Het antwoord op je vraag:

Heb je tussen de -5 en -1 schadevrije jaren dan heb je negatieve schadevrije jaren. Bij negatieve schadevrije jaren krijg je een malus registratie wat vaak leidt tot een toeslag op de premie voor je autoverzekering, motorverzekering of bestelautoverzekering. Ook geven negatieve schadevrije problemen bij het afsluiten van een nieuwe verzekering. 

Hoe kom ik aan negatieve schadevrije jaren?

Als je een schade hebt geclaimd waardoor je premie is verhoogd, bijvoorbeeld door een aanrijding dan worden je schadevrije jaren met vijf verminderd. Heb je op het moment van schade minder dan vijf schadevrije jaren dan wordt het aantal schadevrije jaren bij verlenging van de bestelautoverzekering negatief. 

Kan ik negatieve schadevrije jaren voorkomen?

Ja, in sommige gevallen wel. Claim je een kleine schade of is de schade van de tegenpartij niet al te hoog. Bereken dan de premieconsequentie als gevolg van de schade over een periode van vijf jaar. Is de premieconsequentie veel hoger dan de betaalde schade dan is het verstandig om de schade zelf te betalen. Lees hier meer over het voor eigen rekening nemen van een schade. 

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen