De twee verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen uitgelegd

Het antwoord op je vraag:

Regelmatig krijgen wij het verzoek om uit te leggen wat het verschil is tussen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die jij als ondernemer, je medewerkers of de geleverde producten toebrengen aan een ander. Hierbij moet het gaan om materiële of personenschade. Schade als gevolg van verkeerd gegeven advies of onjuist verstrekte informatie waardoor enkel financieel nadeel optreedt is niet verzekerd.  

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is specifiek bedoeld voor beroepsgroepen die adviseren, berekenen, organiseren en uitdenken. Zij lopen het risico een beroepsfout te maken waardoor enkel financiële schade optreedt. Dit wordt ook wel zuiver vermogensschade genoemd. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor beroepen als makelaars, architecten, adviseurs accountants, ingenieurs en ieder ander beroep waarbij de klant afhankelijk is en afgaat op het advies of de berekening van de professional. 

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen