Hoe wordt de premie voor de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering berekend?

Het antwoord op je vraag:

Voor de premie van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering maakt het nogal uit in welke branche je actief bent. Een organisatie-adviseur die voornamelijk werkt vanuit zijn eigen kantoor, zonder personeel en twee keer per week een opdrachtgever bezoekt betaalt een compleet andere premie dan het loodgietersbedrijf, met personeel en dekking voor brandgevaarlijke werkzaamheden. 

De premie voor de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt onder andere bepaald aan de hand van onderstaande factoren:

  • De bedrijfsactiviteiten - Brandgevaarlijke werkzaamheden, werken met gevaarlijke stoffen, import van producten van buiten de Europese Unie en werkzaamheden in de Verenigde staten en Canada. Zomaar een aantal activiteiten die impact hebben op de premie
  • De omzet, het bruto jaarloon en de kantoorbezetting in FTE - Dit zijn indicatoren voor de bedrijvigheid van de onderneming.
  • Het verzekerd bedrag - Bedrijven zijn veelal verzekerd voor een bedrag van € 1.250.000 of € 2.500.000 per aanspraak. Hogere bedragen zijn tegen een premietoeslag mogelijk. Wij adviseren je een verzekerd bedrag van € 2.500.000 per aanspraak.
  • Eigen risico - Bij keuze voor een hoger eigen risico wordt vaak een korting op de premie verleend. 

Na de beoordeling door een verzekeraar wordt het premiepromillage, dit is de premie per duizend, bepaald. Het premiebedrag wordt uiteindelijk berekend door de jaaromzet te vermenigvuldigen met het premiepromillage. 

Verzekeraars hanteren soms een minimum bedrag dat zijn willen te ontvangen om het risico van bedrijfsaansprakelijkheid van je over te nemen. Dit wordt de minimumpremie genoemd. Het kan zijn dat de berekende premie lager is dan de minimumpremie. In dit geval geldt altijd de minimumpremie. 

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen