Hoe houd ik mijn bedrijfsschadeverzekering actueel?

Het antwoord op je vraag:

Het is belangrijk dat het juiste verzekerde belang op de polis voor de bedrijfsschadeverzekering is aangetekend. Bij schade moet er namelijk verlies van omzet en brutowinst in de toekomst worden afgedekt. 

Is er een grote overname gedaan of is er recent geïnvesteerd waardoor het de verwachting is dat de omzet snel gaat stijgen? Geef dit dan zo snel mogelijk door aan de verzekeraar. 

Bij de naverrekening wordt jaarlijks gevraagd om de gerealiseerde brutowinst over het afgelopen jaar. Aan de hand van deze naverrekening wordt ook het verzekerd bedrag voor het nieuwe jaar vaak bepaald. Om schommelingen in de omzet op te vangen bestaat de Accres-/decresclausule. Dit is een clausule die voorziet in een 30% overdekking op basis van het verzekerd bedrag.

Je zult begrijpen dat wanneer de omzet door het plafond gaat dit niet voldoende is. Kijk daarom regelmatig naar het verzekerd bedrag van de bedrijfsschadeverzekering en stel bij zodra nodig. Bij de naverrekening zullen wij je altijd vragen om een prognose van de brutowinst voor het nieuwe jaar.

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen