Hoe moet ik mijn bestelauto beveiligen?

Het antwoord op je vraag:

Als je je bestelauto WA-Beperkt Casco of WA-Casco verzekert bestaat er de mogelijkheid dat de verzekeringsmaatschappij eisen stelt aan de beveiliging van je bestelauto. De eisen die zij aan de beveiliging stellen zijn afhankelijk van het bouwjaar en de waarde van je bestelauto.

Wanneer gelden er aanvullende eisen aan de beveiliging van mijn bestelauto?

Voor bestelautoverzekeringen geldt veelal de eis van verzekeraars dat bestelauto’s jonger dan vijf jaar met een cataloguswaarde (excl. BTW en BPM) van meer dan € 40.000 voorzien moeten zijn van een SCM klasse 3 alarmsysteem. Als de auto eenmaal vijf jaar oud is geldt dat een SCM klasse 1 alarmsysteem vaak voldoende is. 

Beveiliging voor je bestelauto met een eigen vervoer verzekering

Indien je aanvullend hebt gekozen voor de eigen vervoerverzekering dan kunnen er afhankelijk van de waarde van de gereedschappen en goederen in de bestelauto aanvullende eisen  gelden aan de beveiliging. Indien het verzekerd bedrag voor de eigen vervoerverzekering lager is dan € 5.000,- dan gelden geen beveiligingseisen. Is het verzekerd bedrag hoger dan € 5.000,- dan moet de bestelauto een SCM klasse 2 alarmsysteem en een geblindeerde laadruimte hebben. Voldoe je niet aan deze eis , dan geldt een eigen risico van € 1.000,-.

De geldigheid van het alarmsysteem

Bij het SCM klasse 2 en 3 alarmsysteem hoort een certificaat, afgegeven door de Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM). Het certificaat bevestigt dat het alarm van je bestelauto is goedgekeurd en kent na inbouw een geldigheid van drie jaar.  Na deze periode moet je het alarmsysteem jaarlijks laten keuren. Om problemen bij de uitkering van je schade na inbraak of diefstal is het van groot belang dat het beveiligingscertificaat van je bestelauto in orde is.

Vragen?

Zijn er vragen over een vereist alarmsysteem, geldigheid van het beveiligingscertificaat of vragen over het afsluiten van de bestelautoverzekering neem dan contact met ons op .

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen