Hoe weet ik of mijn brommer of scooter is verzekerd?

Het antwoord op je vraag:

Nadat je via onze website een bromfiets- of scooterverzekering hebt aangevraagd ontvang je direct een bevestiging per e-mail. In deze bevestiging vind je een samenvatting van de aanvraag. Vaak wordt de aanvraag voor de scooter- of bromfietsverzekering direct geaccepteerd. 

Je aanvraag moet worden beoordeeld

Als je aanvraag nog door de verzekeraar beoordeeld moet worden en niet direct kan worden geaccepteerd laten wij je dat ook direct weten. Er zijn dan twee mogelijkheden. Je krijgt voorlopige dekking in afwachting van de behandeling van de aanvraag of je krijgt geen voorlopige dekking.

Voorlopige dekking

Als wij je per e-mail laten weten dat er voorlopige dekking is verleend voor de aanvraag van de bromfiets- of scooterverzekering dan kun je met een gerust hart gaan rijden. Je hebt in ieder geval dekking tot het moment dat de aanvraag wordt behandeld. Wordt de aanvraag geaccepteerd dan gaat de polis in op het moment dat de voorlopige dekking is verleend. Als de aanvraag voor je scooter- of bromfietsverzekering alsnog niet wordt geaccepteerd dan vervalt de dekking op de volgende werkdag om 23.59 uur nadat wij je hebben laten weten dat de aanvraag niet wordt geaccepteerd.

Geen voorlopige dekking

Als wij je per e-mail laten weten dat er geen voorlopige dekking is verleend voor de aanvraag van de bromfiets- of scooterverzekering dan ben nog niet verzekerd. Pas na de behandeling van de aanvraag door de verzekeraar kunnen wij je bevestigen of de aanvraag kan worden geaccepteerd. Krijg je geen voorlopige dekking maar heb je de scooter- of bromfietsverzekering direct nodig? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen naar een mogelijke oplossing. 

Na acceptatie direct een polis per e-mail

Nadat de de aanvraag voor bromfiets- of scooterverzekering is geaccepteerd ontvang je direct de polis en de groene kaart per e-mail. Tevens wordt het kenteken van je bromfiets of scooter door de verzekeraar aangemeld bij de RDW. Op de website van de RDW kun je één werkdag na afgifte van de polis ook controleren of de bromfiets WA is verzekerd. Ga hiervoor naar "status van het voertuig" en controleer of je bromfiets of scooter WA is verzekerd. 

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch je brommer verzekeren of heb je vragen?

Bel ons of stuur ons een bericht.
Bromfietsverzekering afsluiten via de website

3 eenvoudige stappen en we zijn vertrokken.

Brommer verzekeren

Bel ons, dan verzekeren wij je brommer

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30-17:30 uur

+31 (0)88 730 36 36