Mag mijn zoon of dochter op mijn brommer rijden?

Het antwoord op je vraag:

Voor de scooter- en bromfietsverzekering is het van belang dat de juiste bestuurder aan de verzekeraar wordt opgegeven. De premie voor de scooterverzekering wordt namelijk bepaald op basis van de leeftijd van de jongste mogelijke bestuurder. Rijdt je zoon of dochter regelmatige op je brommer of scooter en is hij/zij jonger dan 25 jaar dan kan dit grote gevolgen hebben bij schade als dit niet aan de verzekeraar is doorgegeven.

Belangrijk om een jonge bestuurder mee te verzekeren

Wat zijn de gevolgen? De meeste verzekeraars hanteren een extra eigen risico bij schade terwijl de brommer of scooter wordt bestuurd door een jongere bestuurder dan is opgegeven. Dit eigen risico kan oplopen tot € 1.000,- en sommige verzekeraars geven zelfs aan dat de volledige schade-uitkering die aan een tegenpartij wordt voldaan op jou als verzekerde wordt verhaald. 

Eigen risico jonge bestuurders

ASR - € 1.000,- extra eigen risico als de leeftijd van de werkelijke bestuurder jonger is dan de opgegeven regelmatige bestuurder en de werkelijke bestuurder jonger is dan 24 jaar. 

Allianz - € 250,- extra eigen risico als de bestuurder van de bromfiets jonger is dan de hoofdbestuurder die op de polis staat.

Reaal - € 250,- extra eigen risico indien de feitelijke bestuurder ten tijde van de schadegebeurtenis jonger is dan 24 jaar, terwijl de premie is gebaseerd op een bestuurder van 24 jaar of ouder.

Unigarant - Bestuurders jonger dan 25 jaar zijn niet meeverzekerd als er geen hoofdbestuurder jonger dan 25 jaar op de polis staat geregistreerd. In geval van schade aan derden, zal deze volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen worden vergoed, maar zullen de uitkering en eventuele kosten volledig op de verzekeringnemer worden verhaald.

De juiste bestuurder opgeven voor de bromfietsverzekering

Bij de aanvraag voor de bromfiets- of scooterverzekering dient de leeftijd van de jongste bestuurder doorgegeven te worden. Hierdoor voorkomen je problemen bij schade. Doe je dit niet dan riskeer je een hoger eigen risico bij schade en loop je bij een enkele verzekeraar de kans dat de schade volledig op jou, de eigenaar van de bromfiets en verzekeringnemer wordt verhaald. 

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch je brommer verzekeren of heb je vragen?

Bel ons of stuur ons een bericht.
Bromfietsverzekering afsluiten via de website

3 eenvoudige stappen en we zijn vertrokken.

Brommer verzekeren

Bel ons, dan verzekeren wij je brommer

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30-17:30 uur

+31 (0)88 730 36 36