Moet ik mijn brommer of scooter beveiligen?

Het antwoord op je vraag:

Ga je je brommer of scooter tegen diefstal verzekeren? Dan zullen de verzekeraars eisen stellen aan de beveiliging. Verzekeraars eisen dat de bromfiets of scooter bij diefstal naast het standaard slot minimaal op slot is gezet met een extra ART3 slot. Bekijk hier welke sloten ART3 goedgekeurd zijn.

Brommer 's nachts binnen en goed op slot

Het is verstandig om de brommer of scooter 's nachts in een afgesloten ruimte te stallen. Zet je je brommer of scooter buiten op slot? Zorg er dan voor dat je het slot koppelt aan een vast object als een boom, fietsenrek of een lantaarnpaal. Bij diefstal worden brommers en scooters vaak met slot en al opgetild en meegenomen. 

ASR

Sluit je de bromfietsverzekering af bij ASR? Houdt er dan rekening mee dat de bromfiets 's nachts in een afgesloten ruimte moet staan. Wordt de brommer of scooter 's nachts gestolen en stond hij goed op slot maar zijn er geen sporen van braak aan een afgesloten ruimte? Dan geldt er een extra eigen risico van € 250,-. Voor de scooterverzekering van ASR geldt ook dat als het niet mogelijk is om de brommer of scooter in een afgesloten ruimte te stallen dat het extra ART 3 slot vastgemaakt moet worden aan een in de grond verankerd voorwerp (zoals een boom of lantaarnpaal). Gebeurt dit niet? Dan geldt er een extra eigen risico van € 250,-.

Unigarant

Unigarant stelt geen eisen aan het  binnen stallen van de brommer of scooter of het vastmaken van het slot aan een verankerd voorwerp. Uiteraard wordt dit wel geadviseerd.

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch je brommer verzekeren of heb je vragen?

Bel ons of stuur ons een bericht.
Bromfietsverzekering afsluiten via de website

3 eenvoudige stappen en we zijn vertrokken.

Brommer verzekeren

Bel ons, dan verzekeren wij je brommer

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30-17:30 uur

+31 (0)88 730 36 36