Kan ik een verhuurd bedrijfspand verzekeren?

Het antwoord op je vraag:

Een opstalverzekering afsluiten voor een bedrijfspand dat wordt verhuurd is mogelijk via Poliscounter. Zeker voor bedrijfspanden met één huurder hebben we goede mogelijkheden voor een een goede en concurrerende gebouwenverzekering. Ook indien er sprake is van een verhuurd bedrijfspand met meerdere huurders of een bedrijfsverzamelgebouw dan zijn er vaak, eventueel onder voorwaarden verzekeringsoplossingen beschikbaar.  

Zaken om rekening mee te houden

Huurdersbelang

Wanneer je jouw bedrijfspand goed hebt verzekerd en deze gaat verhuren aan een of meerdere bedrijven kan het zijn dat dit bedrijf aanpassingen wenst te doen aan het pand. De vraag is dan altijd of dit ook wenselijk is voor jou als pandeigenaar. Het doorbreken van een muur heeft bijvoorbeeld grotere consequenties dan het aanpassen van een keuken in de kantine. Aanpassingen aan het bedrijfspand vallen standaard niet onder de bedrijfspandverzekering. Dit dient dus los verzekerd te worden, maar in de meeste gevallen is het zelfs raadzaam om dit te laten verzekeren door jouw huurders. Het verzekeren van aanpassingen aan een gehuurd pand noemt de verzekeraar huurdersbelang. Hiervoor bestaan aparte verzekeringen. Uiteraard kunnen wij jouw huurders hierbij helpen!

Ook huurders moeten voldoen aan de clausules

Wanneer je het bedrijfspand niet zelf in gebruik hebt maar verhuurd aan een of meerdere bedrijven zijn er een aantal zaken van belang bij het verzekeren van het bedrijfspand. Bepaalde opgenomen clausules ( bijvoorbeeld keuring elektronische apparatuur) hebben een eis waaraan voldaan moet zijn, echter hier heb je zelf niet altijd (volledig) grip op. Je bent dus afhankelijk van de wil van je huurders. Het is daarom belangrijk dat zulke zaken worden opgenomen in het huurcontract. Zo kan hier geen onduidelijkheid over bestaan. Een ander belangrijk punt is de hoedanigheid van je huurders. Aan de hand van de werkzaamheden van je huurders wordt ook het premiepromillage bepaald.

Soorten huurders en gebruik van het bedrijfspand

Als eerder aangegeven wordt de premie mede bepaald aan de hand van het gebruik van het pand. Een bedrijfspand dat verhuurd wordt aan een of meerdere bedrijven met een kantoorrisico heeft een ander risicoprofiel dat een groothandel of een productiebedrijf. De verzekeraar ontvangt daarom graag een lijst met huurders (gebruikers). Indien de bestemming erg afwijkt (ineens een productiebedrijf in plaats van opslag) dient de verzekeraar dit zo spoedig mogelijk medegedeeld te worden. Indien verzekeraar hiervan niet op de hoogte gesteld wordt vervalt mogelijk het recht op verzekeringsdekking.

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Direct een offerte voor je gebouwenverzekering aanvragen?

Wij nemen vaak dezelfde dag nog contact met je op!

Offerte aanvragen

Bel ons, dan regelen wij het

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30-17:30 uur

+31 (0)88 730 36 36