Zijn zonnepanelen op de gebouwenverzekering meeverzekerd?

Het antwoord op je vraag:

Afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je op je bedrijfspand hebt gemonteerd en de verzekeraar zijn de zonnepanelen op de gebouwenverzekering meeverzekerd tegen de risico's van de uitgebreide gevarendekking. Uitgangspunt is dat de zonnepanelen in het verzekerd bedrag zijn opgenomen. Sommige verzekeraars bieden automatisch dekking voor lage aantallen zonnepanelen zonder premietoeslag.  

Je bent verplicht te melden dat je bedrijfspand is voorzien van zonnepanelen. De verzekeraar wil graag weten of de zonnepanelen op een veilige manier zijn geïnstalleerd. Hiervoor wordt vaak gevraagd om een keuring conform NEN 1010:2015 (algemene inspectie) die periodiek wordt herhaald en NEN-EN-IEC 62446 (opleveringsinspectie) . Afhankelijk van de plek waar de zonnepanelen zijn geïnstalleerd wenst de verzekeraar ook  te overleggen over de brandveiligheid. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de bekabeling, connectoren, omvormers en brandwerendheid van de dakisolatie. Een verzekeraar kan bij ondeugdelijke installatie of brandbare isolatiematerialen besluiten je bedrijfspand niet langer te verzekeren. 

Kortom, neem voordat je aan zonnepanelen begint altijd contact op met je verzekeraar. Zo voorkom je vervelende verrassingen als de zonnepanelen al op het dak liggen. 

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen