Is ruitschade op de koeriersverzekering verzekerd?

Het antwoord op je vraag:

Ja, als je je koeriersauto WA-Beperkt Casco of WA-Casco hebt verzekerd dan is ruitschade meeverzekerd op de koeriersverzekering. Wel geldt er een eigen risico voor ruitvervanging. 

Herstel van de ruit(en)

Als het herstel van de ruit(en) plaatsvindt met behulp van een kunstharsmethode dan is er geen eigen risico van toepassing. 

Vervanging van de ruit(en)

Als de ruiten van de koeriersauto niet hersteld kunnen worden met behulp van een kunstharsmethode dan zal de ruit in veel gevallen vervangen moeten worden. Voor het vervangen van de ruit geldt een eigen risico. Dit eigen risico verschilt per verzekeraar: 

Avero Achmea: Het eigen risico bij ruitvervanging bedraagt € 750,-. Als je de ruit laat vervangen door Autotaalglas, Carglass of GlasGarage dan wordt het risico verminderd met € 135,- per gebeurtenis.

MS Amlin Insurance S.E.: Het eigen risico bij ruitvervanging bedraagt € 1.000,-. Als je de ruit laat vervangen door een Glasgarant herstelbedrijf dan wordt het risico verminderd met € 135,- per gebeurtenis. Laat je de ruit niet vervangen door een aangesloten hersteller dan bedraagt het eigen risico € 1.500,-.

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen