Hoe werkt de no-claim verklaring?

Het antwoord op je vraag:

RoyData

Verzekeringsmaatschappijen maken gebruik van een informatiesysteem, Roydata, om gegevens over opgebouwde schadevrije jaren te registreren. Hierin kunnen verzekeringsmaatschappijen direct zien hoeveel schadevrije jaren u hebt opgebouwd.
Bij toekennen van bonus malus korting (BM korting) raadpleegt de verzekeringsmaatschappij Roydata om de daar geregistreerde schadevrije jaren te gebruiken om de no-claim korting toe te kennen.

Schadevrije jaren vermeld op de polis

Op ieder polisafschrift dat na 1 januari 2014 is afgegeven staat het aantal schadevrije jaren vermeld dat u op het bijbehorende voertuig heeft opgebouwd.

De schadevrije jaren zijn gekoppeld aan de verzekeringsnemer en niet aan de regelmatig bestuurder.
Je kunt een opgebouwde no claim korting maar één keer gebruiken.

"Meenemen" van opgebouwde schadevrije jaren

Als een voertuig vervangen wordt door een ander voertuig, dan worden de opgebouwde schadevrije jaren automatisch op de nieuwe polis overgenomen.
Als u een voertuig vervangt, dan gaan de opgebouwde schadevrije jaren over van het oorspronkelijk voertuig naar het opvolgende voertuig.
Als u een ander soort voertuig gaat gebruiken, kunnen de schadevrije jaren ook worden overgezet.
Bij Poliscounter kan in sommige gevallen zelfs de opgebouwde schadevrije jaren van de bromfiets overgezet worden naar een andere verzekering. Neem contact met ons op om de mogelijkheid te bespreken!
Als er een voertuig bij komt, moet je opnieuw beginnen met opbouwen van schadevrije jaren. Uitzonderingen zijn ons 6-wielenplan en de tweede gezinsauto regeling.

Geldigheidsduur BM verklaring

Opgebouwde schadevrije jaren zijn niet onbeperkt houdbaar. In de regel geldt dat schadevrije jaren één jaar geldig blijven. Heb je langer dan 1 jaar geen autoverzekering gehad? Dan ben je over het algemeen je opgebouwde schadevrije jaren kwijt. Een aantal verzekeraars is echter iets soepeler, zij werken met een houdbaarheidsdatum tot 3 jaar.

Schorsen van de verzekering

Als u besluit om een tijdje zonder auto verder te gaan, dan is het te overwegen om de verzekering te schorsen. Uw opgebouwde schadevrije jaren blijven dan altijd gedurende drie jaar gereserveerd. De premie die nog niet is gebruikt voor de resterende looptijd binnen de geldende betalingstermijn blijft gereserveerd voor de later af te sluiten nieuwe verzekeringen.
Nieuwsgierig naar hoe dit precies werkt? Neem contact met ons op!

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen