Hoe werkt de winterstop bij de motorverzekering?

Het antwoord op je vraag:

Als je bij de aanvraag voor je motorverzekering de keuze maakt voor de optie winterstop dan is schade veroorzaakt aan anderen onder de WA verzekering niet gedekt gedurende de winterperiode. Je mag gedurende de winterstop dus ook niet met de motor rijden. De winterstop is van kracht van 1 december tot 1 maart. Als je een WA-Beperkt Casco of WA-Casco motorverzekering hebt afgesloten dan is schade door brand of diefstal vanuit de garage of stalling wel verzekerd.

Motorverzekering voor het hele jaar?

Rijd je het hele jaar met de motor dan is het verstandig de motorverzekering voor het hele jaar af te sluiten. Niet iedere verzekeraar verleent korting voor de winterstop en in jouw specifieke situatie kan het zo zijn dan de dekking voor het gehele jaar even duur is of zelfs goedkoper is dan een motorverzekering met de optie winterstop.

Ga je je motor verzekeren met de optie winterstop? Weet dan dat je op de zonnige dagen in januari en februari in ruil voor maximaal 10% premiekorting niet met de motor mag rijden en dat het tussentijds aanpassen van de dekking bij de meeste verzekeraars premieconsequenties en wijzigingskosten met zich meebrengt.

Overweeg je het kenteken van je motor te schorsen?

Ook het schorsen van het kenteken gedurende de winterperiode om te besparen op de wegenbelasting in de periode dat je niet op de motor rijdt is een optie die wij regelmatig voorbij horen komen. De hoogte van de wegenbelasting (ongeveer € 30,- per kwartaal) tegenover de kosten voor het schorsen van een kenteken (ongeveer € 25,-) bij de RDW zorgen ervoor dat het in financiële zin niet heel zinvol is om het kenteken gedurende deze periode te schorsen.

Geen zomertijddekking via Poliscounter

Let op: Voorheen werd er ook een mogelijkheid geboden om de motor alleen tijdens de zomertijd te verzekeren. Hierdoor zou de motorverzekering ook in de ongeveer 2 maanden extra geen dekking bieden. De optie voor dekking op de motorverzekering tijdens de zomertijd wordt door Poliscounter niet meer aangeboden.

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen