Moet ik mijn motor beveiligen?

Het antwoord op je vraag:

Als je een WA-Beperkt Casco of WA-Casco motorverzekering afsluit dan is de motor verzekerd tegen diefstal. Verzekeraars zullen in veel gevallen eisen stellen aan de beveiliging. Verzekeraars eisen dat de motor bij diefstal naast het standaard slot minimaal op slot is gezet met een extra ART4 slot. Bekijk hier welke sloten ART4 goedgekeurd zijn. Na een diefstal zal je de aanwezigheid van het slot aan moeten tonen aan de hand van de aankoopnota van het slot en de sleutels 

Motor 's nachts binnen en goed op slot

Het is verstandig om de motor 's nachts in een afgesloten ruimte te stallen. Zet je je motor buiten op slot? Zorg er dan voor dat je het slot koppelt aan een vast object als een boom, fietsenrek of een lantaarnpaal. Bij diefstal worden motors vaak met slot en al opgetild en meegenomen. Het kan ook zijn dat de verzekeraar afhankelijk van de waarde van de motorfiets je verplicht de motor 's nachts binnen te stallen. 

Een alarmsysteem verplicht?

Het kan zijn dat de verzekeraar de motor alleen tegen diefstal wil verzekeren als de motorfiets is voorzien van een alarmsysteem. Er zijn voor motorfietsen 3 soorten alarmsystemen.

SCM Klasse M1 

Het SCM Klasse M1 alarmsysteem is een standaardonderbreker. De startonderbreker moet verhinderen dat de motor kan worden verplaatst zonder dat het contactslot is geactiveerd. Veel nieuwe motorfietsen zijn af-fabriek voorzien van een startonderbreker. Vaak is er voor de af-fabriek startonderbreker geen SCM goedkeuring / certificaat afgegeven. 

SCM Klasse M2

Bij een SCM Klasse M2 alarmsysteem moet de motor bovenop de startonderbreker zijn voorzien van een alarm dat na inschakeling afgaat bij beweging of kanteling. Ook voor dit alarmsysteem dient een SCM certificaat afgegeven te worden.

SCM Klasse M3

Bij een SCM Klasse M3 alarmsysteem dient de motor in aanvulling op het SCM Klasse M2 alarmsysteem voorzien zijn van een volgsysteem of peilzender. Hiermee kan de motor na diefstal via GPS worden getraceerd. Ook voor het volgsysteem dient een SCM certificaat afgegeven te worden.

Twijfel je of je motor is voorzien van het juiste alarmsysteem dan is het altijd verstandig om contact op te nemen met je verzekeraar of tussenpersoon. Heb je nadat je de motorfietsverzekering via Poliscounter hebt afgesloten vragen over de beveiliging dan kun je contact opnemen met onze klantenservice

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen