Welke motorverzekering past het beste bij mijn motor?

Het antwoord op je vraag:

Bij de keuze voor de motorverzekering die het beste bij jouw situatie past heb je de keuze uit drie verschillende verzekeringsvormen. Dit zijn de WA, WA+ en WA-Casco (Allrisk) motorverzekering. De keuze voor de juiste dekking hangt af van het bouwjaar, de waarde van de motor en de financiële mogelijkheden die je zelf hebt om bij schade of diefstal een nieuwe motorfiets te kopen. Hieronder leggen wij uit waarom je voor welke dekking zou kiezen.

De WA Motorverzekering 

De WA-Motorverzekering is verplicht voor iedere motorfiets. Met de WA-motorverzekering ben je verzekerd voor schade die je met de motorfiets toebrengt aan een ander. Schade aan je eigen motor is niet verzekerd. Vaak wordt er voor de WA-motorverzekering gekozen als de motor al wat ouder is (vanaf 10 jaar oud).

De WA-Beperkt Casco Motorverzekering

Naar de verplicht WA-motorverzekering ben je met de WA-Beperkt Casco Motorverzekering ook verzekerd bij schade door diefstal, brand en storm. Deze dekking wordt door ons geadviseerd als je de dekking van je WA-Casco Motorverzekering wil aanpassen omdat de motor inmiddels wat ouder is geworden of als je wil besparen op de premie. 

De WA-Casco Motorverzekering

Met de WA-Casco motorverzekering is de motor verzekerd tegen alle van buitenkomende onheilen. Dit betekent ook dekking bij vandalisme en aanrijding. De WA-Casco motorverzekering kun je uitbreiden met een aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling. Optioneel verzeker je ook eenvoudig je helm, kleding en schoenen mee. 

Verzeker ook de opzittenden van de motor!

Een ongeluk zit in een klein hoekje maar kan grote financiële gevolgen hebben. Met de aanvullende schadeverzekering voor opzittenden zijn de bestuurder en een eventuele passagier verzekerd voor opgelopen letselschade en materiële schade die het gevolg is van een ongeval. Dit tot een bedrag van € 150.000.

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen