Fundering verzekerd op de opstalverzekering?

Het antwoord op je vraag:

Ja, de fundering van je woonhuis is bij Poliscounter standaard meeverzekerd op de opstalverzekering. Bij sommige verzekeraars dien je apart te vermelden dat je de fundering wil meeverzekeren op de opstalverzekering. Onderstaande verzekeraars met wie wij samenwerken bieden standaard dekking voor de fundering op de opstalverzekering.

  • Allianz
  • ASR 
  • Avero Achmea
  • De Goudse
  • Klaverblad Verzekeringen
  • Nationale-Nederlanden
  • Unigarant

Waarom zou je de fundering verzekeren?

De fundering is de basis van je woning. Bij schade is de kans klein dat de fundering van je woning beschadigd raakt maar een grote brand of een ontploffing zorgt vaak wel voor aantasting van de fundering. Het herstel van de fundering gaat vaak met hoge kosten gepaard. Als je de fundering niet hebt meeverzekerd kun je dus met een behoorlijke kostenpost blijven zitten. Bovendien kan de herbouw niet worden gestart zonder dat de fundering is hersteld. Daarom is bij de fundering bij Poliscounter altijd meeverzekerd.

Fundering en de herbouwwaardemeter

Door het Verbond van Verzekeraars is een herbouwwaardemeter ontwikkeld om de herbouwwaarde van je woning te berekenen. De herbouwwaarde is het bedrag dat nodig is om dezelfde woning op dezelfde plek opnieuw te bouwen. Standaard wordt er bij de waardemeter uitgegaan van een verzekering inclusief fundamenten met heiwerk. Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid de fundering niet mee te verzekeren. Hiervoor wordt een korting verleend van 5% op de premie voor de opstalverzekering. Indien er sprake is van zandgrond kan er bij sommige verzekering een korting van 2% op de premie van de opstalverzekering worden verleend. 

Garantie tegen onderverzekering bij Poliscounter

De bepaling van de herbouwwaarde verloopt bij Poliscounter erg eenvoudig. Aan de hand van je adresgegevens halen wij de benodigde gegevens over je woning op. De bepaling van de herbouwwaarde voor de opstalverzekering verloopt volgens een geautomatiseerd proces en op basis van de berekende waarde wordt garantie tegen onderverzekering  verleend. Hierdoor weet je dat je altijd voor het juiste bedrag verzekerd bent en bij schade niet voor verassingen komt te staan. 

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.30 uur.

088 730 3636

Pakket samenstellen

((#isLoading.value))
((/isLoading.value)) ((#isValid.value)) ((adres.Straat)), ((adres.Plaats)) ((/isValid.value))