Is glas verzekerd op de opstalverzekering?

Het antwoord op je vraag:

Ja, op de opstalverzekering die je bij Poliscounter afsluit is glas standaard meeverzekerd. Het glas van de woning dat dient voor lichtdoorlating maar ook het glas in de schuur of overkapping valt onder de glasdekking van de opstalverzekering. Onder verzekerd glas vallen onder andere: de glazen deuren, een lichtkoepel, de dakramen en een glazen douchewand. 

Om glasschade op je opstalverzekering te kunnen claimen dient er sprake te zijn van breuk van het glas. Een kras of put in de ruit is niet verzekerd. Als het glas niet ouder is dan 10 jaar en de leverancier geen garantie verleend dan is ook schade door water of stof door een lekkage of breuk van dubbel glas meeverzekerd op de opstalverzekering. Er geldt geen eigen risico voor schade door ruitbreuk.

Bij de meeste opstalverzekeringen komt de dekking voor ruitbreuk te vervallen als de woning voor langere periode onbewoond is.

Ben je huurder van de woning en komt schade door ruitbreuk volgens de huurovereenkomst voor jouw rekening? Dan kun je de inboedelverzekering van Poliscounter eenvoudig uitbreiden met een dekking voor het glas. 

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.30 uur.

088 730 3636

Pakket samenstellen

((#isLoading.value))
((/isLoading.value)) ((#isValid.value)) ((adres.Straat)), ((adres.Plaats)) ((/isValid.value))