Welke vergoeding bij schade op de opstalverzekering?

Het antwoord op je vraag:

Veel voorkomende schades op de opstalverzekering zijn schades door brand, storm, lekkage, inbraak en glasbreuk. Voor deze schades aan het woonhuis geldt dat de kosten om de schade te herstellen worden vergoed. Hierbij wordt in principe geen rekening gehouden met afschrijving in verband met ouderdom. 

Een schadevoorbeeld: Tijdens een storm raakt de schoorsteen van de woning beschadigd. Het huis is meer dan 50 jaar oud. De herstelkosten die worden begroot door een gerenommeerde hersteller bedragen € 2.500,-. De herstelkosten van € 2.500,- worden eventueel onder aftrek van een eigen risico voor stormschade onder de opstalverzekering vergoed. 

Afhankelijke van de hoogte van het schadebedrag wordt er een expert door de verzekeraar ingeschakeld. De expert wordt ingeschakeld om de oorzaak en de hoogte van de schade vast te stellen. Kortgezegd beoordeelt de expert of er sprake is van reële herstelkosten om het woonhuis weer in dezelfde staat van voor de schade te brengen.  

Indien er sprake is van duidelijke verbetering kan er een aftrek op de herstelkosten worden toegepast. 

Een schadevoorbeeld: Door een omgevallen ladder is de ruit van het woonhuis gebroken. Het betreft een ruit van enkel glas. Na de schade besluiten de bewoners over te gaan tot vervanging met dubbel glas. Op de opstalverzekering kunnen alleen de kosten voor vervanging van het enkel glas worden gedeclareerd.  

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.30 uur.

088 730 3636

Pakket samenstellen

((#isLoading.value))
((/isLoading.value)) ((#isValid.value)) ((adres.Straat)), ((adres.Plaats)) ((/isValid.value))