Hoe weet ik of mijn auto is verzekerd?

Het antwoord op je vraag:

Nadat je via onze website een autoverzekering of bestelautoverzekering hebt aangevraagd ontvang je direct een bevestiging per e-mail. In deze bevestiging vind je een samenvatting van de aanvraag. Vaak wordt de aanvraag voor de autoverzekering of bestelautoverzekering direct geaccepteerd. 

Je aanvraag moet worden beoordeeld

Als je aanvraag nog door de verzekeraar beoordeeld moet worden en niet direct kan worden geaccepteerd laten wij je dat ook direct weten. Er zijn dan twee mogelijkheden. Je krijgt voorlopige dekking in afwachting van de behandeling van de aanvraag of je krijgt geen voorlopige dekking.

Voorlopige dekking

Als wij je per e-mail laten weten dat er voorlopige dekking is verleend voor de aanvraag van de autoverzekering of bestelautoverzekering dan kun je met een gerust hart gaan rijden. Je hebt in ieder geval dekking tot het moment dat de aanvraag wordt behandeld. Wordt de aanvraag geaccepteerd dan gaat de polis in op het moment dat de voorlopige dekking is verleend. Als de aanvraag voor je autoverzekering of bestelautoverzekering alsnog niet wordt geaccepteerd dan vervalt de dekking op de volgende werkdag om 23.59 uur nadat wij je hebben laten weten dat de aanvraag niet wordt geaccepteerd.

Geen voorlopige dekking

Als wij je per e-mail laten weten dat er geen voorlopige dekking is verleend voor de aanvraag van de autoverzekering of bestelautoverzekering dan ben je nog niet verzekerd. Pas na de behandeling van de aanvraag door de verzekeraar kunnen wij je bevestigen of de aanvraag kan worden geaccepteerd. Krijg je geen voorlopige dekking maar heb je de autoverzekering of bestelautoverzekering direct nodig? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we samen naar een mogelijke oplossing. 

Na acceptatie direct een polis per e-mail

Nadat de de aanvraag voor autoverzekering of bestelautoverzekering is geaccepteerd ontvang je direct de polis en de groene kaart per e-mail. Tevens wordt het kenteken van je auto of bestelauto door de verzekeraar aangemeld bij de RDW. Op de website van de RDW kun je één werkdag na afgifte van de polis ook controleren of de auto of bestelauto WA is verzekerd. Ga hiervoor naar "status van het voertuig" en controleer of je auto of bestelauto WA is verzekerd. 

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen