Krijg ik extra korting bij een tweede autoverzekering?

Het antwoord op je vraag:

Ben je in het bezit van meerdere auto's en wil je je tweede auto verzekeren? Dan kan het voordelig zijn om de auto's bij dezelfde verzekeraar te verzekeren. Zeker als er een auto bijkomt en er voor de nieuwe auto met 0 schadevrije jaren gerekend moet worden dan kan het voordelig uitpakken om de autoverzekeringen te combineren. 

De tweede gezinsautoregeling

De tweede gezinsautoregeling is bedoeld voor gezinnen met meerdere auto's die willen profiteren van extra korting door de autoverzekering voor de tweede auto bij dezelfde verzekeraar als van het eerste voertuig onder te brengen. De tweede gezinsautoregeling is alleen van toepassing als beide auto's particulier worden gebruikt. De voorwaarden voor de tweede gezinsautoregeling zijn:

  • De auto's moeten bij dezelfde verzekeraar worden verzekerd.
  • Het kenteken van de auto's moet op naam staan van jouzelf of je partner, jullie zijn beiden ouder dan 24 jaar en op hetzelfde adres woonachtig.
  • Jullie hebben allebei geen negatieve schadevrije jaren en er zijn het afgelopen jaar geen schuldschades geweest.
  • De korting voor de tweede gezinsautoregeling komt te vervallen als de autoverzekering voor het eerste voertuig waarop de schadevrije jaren staan wordt beëindigd. 

Dit is een algemene opsomming van de voorwaarden die worden toegepast op een tweede gezinsautoregeling. Per maatschappij kunnen aanvullende of afwijkende voorwaarden gelden. De extra korting voor het tweede voertuig kan per verzekeraar verschillen en het maximale aantal extra bonustreden is beperkt tot de laagste trede van de maximale korting.

Tweede gezinsautoregeling alleen via onze klantenservice

Omdat er voorwaarden van toepassing zijn op de tweede gezinsautoregeling kan alleen onze klantenservice een voorstel voor een tweede gezinsautoregeling voor je klaarzetten. Wil je je tweede auto verzekeren neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Allebei je auto's voldoende schadevrije jaren?

Als je voor beide gezinsauto's beschikt over voldoende schadevrije jaren dan is de tweede gezinsautoregeling niet interessant. Je kunt dan het beste per autoverzekering de voordeligste verzekeraar selecteren. 

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen