Huurkosten en andere kosten verhalen op de tegenpartij, kan dat?

Het antwoord op je vraag:

Als een tegenpartij schade veroorzaakt aan je voertuig kan deze schade worden verhaald op die tegenpartij. Het is gebruikelijk dat naast de materiële schade aan het voertuig ook andere schade voor vergoeding in aanmerking komt bij het verhalen van een schade. Deze schade moet wel zijn ontstaan als gevolg van het ongeval. Hierbij kan worden gedacht  aan materiële schade aan zaken die in het voertuig lagen tijdens het ontstaan van de schade. Voorbeelden hiervan zijn schade aan kleding, een telefoon of andere eigendommen. Ook gereedschappen kunnen worden meegenomen.

Vervangend vervoer

Voor de kosten van vervangend vervoer geldt dat deze kosten over de periode dat u niet over uw eigen voertuig hebt kunnen beschikken voor 80% op een tegenpartij kunnen worden verhaald. Deze periode is dus voor bijvoorbeeld de dag dat de expertise plaatsvindt en de dag(en) dat het voertuig wordt gerepareerd.
Waarom wordt er standaard 80% aangehouden? Het idee hierachter is dat u voordeel heeft door het niet gebruiken van uw eigen voertuig. Zo bespaart u op kosten, doordat u geen of minder slijtage, kosten van onderhoud of afschrijving van uw eigen voertuig hebt.

Maximale termijn

Bij total loss wordt doorgaans een termijn van maximaal 14 dagen aangehouden voor de vergoeding van vervangend vervoer. Kosten voor de verlaging van het eigen risico bij het huren van een vervangend voertuig zijn vrijwillig en worden door een tegenpartij niet vergoed.

Gemiste inkomsten

U kunt doordat u betrokken bent geraakt bij een aanrijding ook inkomsten mislopen, doordat u niet hebt kunnen werken. Ook deze kosten kunnen worden meegenomen bij het verhaal van de schade op de tegenpartij.

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen