Kan ik bij schade gebruik maken van vervangend vervoer?

Het antwoord op je vraag:

Indien je je auto laat herstellen bij een aangesloten hersteller kan je tijdens reparatietijd gebruik maken van gratis vervangend vervoer. Je krijgt dan van de hersteller een vervangende auto mee. Als je een bestelauto rijdt hoeft dit niet te betekenen dat je een zelfde soort auto mee krijgt. Dit kan dus ook een personenauto zijn. Dit is afhankelijk van wat er bij de hersteller op dat moment beschikbaar is. Het idee van deze afspraak is dat je op deze manier altijd over een vervoermiddel kan beschikken. Bij een niet aangesloten hersteller kan er geen gebruik worden gemaakt van vervangend vervoer.

Kan ik ook gebruik maken van vervangend vervoer na diefstal?

Na een diefstal wordt door de meeste verzekeraars een daggeldvergoeding beschikbaar gesteld voor de periode dat je niet over je auto kan beschikken tot maximaal 30 dagen. Sommige verzekeraars vergoeden allen het vervoer naar een gezamenlijk adres in Nederland of als je op vakantie bent kan daar voor vervangend vervoer worden gezorgd.

En hoe zit het met vervangend vervoer als mijn auto total loss gaat door schade?

Je auto kan total loss gaan door bijvoorbeeld een aanrijding of brand. In dat geval wordt door sommige verzekeraars vervangend vervoer voor 5 dagen vergoed, maar dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Bij andere verzekeraars wordt in deze gevallen geen vervangend vervoer vergoed. De exacte voorwaarden verschillen per verzekeraar, dus het is altijd handig om na te gaan welke voorwaarden er in jouw geval van toepassing zijn.

Kan ik gebruik maken van vervangend vervoer als ik geen dekking heb voor een schade?

Ben je niet verzekerd voor een schade? Dan vergoedt de verzekeraar de schade niet en kan er ook geen gebruik worden gemaakt van de voordelen van een aangesloten hersteller. Hoe zit het dan als iemand anders de schade aan je auto heeft veroorzaakt? Je kunt er in dat geval voor kiezen om op eigen kosten vervangend vervoer te regelen. Voor de kosten van vervangend vervoer geldt dat deze kosten over de periode dat je niet over je eigen auto hebt kunnen beschikken voor 80% op een tegenpartij kunnen worden verhaald. Deze periode is dus voor bijvoorbeeld de dag dat de expertise plaatsvindt en de dag(en) dat de auto wordt gerepareerd. Waarom wordt er standaard 80% aangehouden? Het idee hierachter is dat je voordeel hebt door het niet gebruiken van je eigen auto. Zo bespaar je op kosten doordat je geen of minder slijtage, kosten van onderhoud of afschrijvingskosten van je eigen auto hebt.

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen