Kan ik voor mijn auto bij elke schadehersteller terecht?

Het antwoord op je vraag:

Er wordt ons regelmatig gevraagd waar de auto na een schade het best hersteld kan worden. Wij verwijzen dan vaak naar een bij de verzekeraar aangesloten hersteller. In de meeste gevallen levert dit voor jou als klant namelijk voordeel op. In sommige gevallen is het zelfs verplicht om de schade bij een aangesloten hersteller te laten repareren.

Wat zijn de voordelen van een aangesloten schadehersteller?

  • Je schade wordt snel en vakkundig hersteld.
  • Er is meestal een lager eigen risico van toepassing.
  • Je kunt tijdens reparatie gebruik worden gemaakt van gratis vervangend vervoer.
  • Er wordt garantie verleend op de herstelde schade.
  • De verzekeraar en schadehersteller rekenen direct met elkaar af. Je hoeft de schade dus niet voor te schieten.

Zijn er voldoende aangesloten schadeherstellers in mijn omgeving?

Ja, bijna alle grote schadeherstelketens zijn aangesloten bij de verzekeraars waar Poliscounter mee samenwerkt. Onze ervaring is dat er vanuit iedere woonplaats binnen een redelijk bereik zelfs kan worden gekozen uit meerdere aangesloten schadeherstellers.

Is een aangesloten hersteller verplicht en heeft dit invloed op mijn eigen risico?

Het kan voorkomen dat je wordt verplicht om de schade bij een aangesloten hersteller te laten herstellen. In de meeste gevallen geldt er echter geen verplichting om de schade bij een aangesloten hersteller te laten herstellen, maar wordt er wel gestuurd op herstel bij een aangesloten hersteller. Zo kan het zijn dat er een extra eigen risico van toepassing is bij een niet aangesloten hersteller of wordt het standaard eigen risico juist verminderd bij een aangesloten hersteller. Als herstel bij een aangesloten hersteller verplicht is, dan zal je verzekeraar niet tot uitkering over gaan als er bij een niet aangesloten hersteller wordt hersteld. Daarom is het slim om bij schade goed na te gaan of dit verplicht is of dat er een extra eigen risico van toepassing is. Op de site, www.mijnschadehersteller.nl vind je terug welke herstellers aangesloten zijn. Daar kies je voor 'schadehersteller zoeken' en vervolgens zie je na het invullen van je kenteken een overzicht met aangesloten herstellers bij jou in de buurt. Op je groene kaart kan je ook voorbeelden vinden van aangesloten herstelbedrijven.

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen