Mijn auto is gestolen, hoe verloopt de afwikkeling van mijn schade?

Het antwoord op je vraag:

De kans dat een gestolen auto wordt teruggevonden is het grootst in de eerste uren na de diefstal. Het is daarom belangrijk dat je de diefstal zo snel mogelijk bij ons meldt. Wij kunnen de dekking (tijdelijk) stopzetten om de aansprakelijkheid voor schade die met jouw auto na de diefstal ontstaat uit te sluiten. Ook is het van belang dat je zo snel mogelijk aangifte van de diefstal doet bij de politie.

De diefstal van jouw auto meldt je bij het Landelijk Aangifteloket Gestolen Voertuigen (AGV). Als het kenteken nog niet is aangemeld bij de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV), zal je verzekeraar dat aan hen doorgeven. De Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit helpt bij het terugvinden en –bezorgen van gestolen voertuigen. Om de schade vast te stellen wordt er bij diefstal expertise ingeschakeld door jouw verzekeraar. Er geldt een zogenaamde ‘wachttermijn’ van 30 dagen vanaf de dag dat de schade bij ons aangemeld is. Deze termijn wordt aangehouden omdat veel voertuigen binnen 30 dagen weer worden teruggevonden. Na deze 30 dagen kan de schade worden afgewikkeld en uitgekeerd.

Mijn auto is weer teruggevonden. Wat gebeurt er nu?

Binnen de wachttermijn is het voertuig nog steeds jouw eigendom. Indien de auto binnen deze termijn wordt teruggevonden en er schade is ontstaan als gevolg van de diefstal, zal deze schade als diefstalschade in behandeling worden genomen. Als de auto na de wachttermijn is teruggevonden heb je de keuze om de uitgekeerde schade te houden of om de auto weer terug te nemen. Hiervoor moet je dan wel eerst de uitgekeerde schade aan de verzekeraar terugbetalen.

Moet ik ook melding maken van de diefstal als er geen dekking is?

Met enkel een WA verzekering is er geen dekking voor diefstal. Toch is het van belang dat de diefstal zo snel mogelijk bij ons wordt gemeld. Volgens de polisvoorwaarden ben je verplicht om de verzekeraar direct op de hoogte te stellen van de vermissing van de auto. Hiermee wordt voorkomen dat de verzekeraar niet aansprakelijk is voor eventuele schades die de dief veroorzaakt.

Hoe meld ik de diefstal bij Stichting VBV?

Op je groene kaart staat het telefoonnummer en een link naar de website waar de diefstal kan worden gemeld. De aangifte voor de diefstal van je auto kunt je alleen telefonisch doen. Je meldt de diefstal bij het Landelijk Aangifteloket Gestolen Voertuigen (AGV). Het loket is alle dagen bereikbaar van 07.00 tot 23.00 uur via 088 - 00 87 444. Des te sneller je belt, des te groter is de kans dat de auto wordt teruggevonden. Zorg dat je je rijbewijs en kentekenbewijs bij de hand hebt. Met één telefoontje staat jouw auto binnen 2 uur na de diefstalmelding zowel nationaal als internationaal gesignaleerd. Door de schade hier te melden zijn zowel de politie als de verzekeraar op de hoogte.

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je liever telefonisch een verzekering afsluiten of heb je vragen?

Stuur ons een bericht.
Bellen mag ook!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30- 17.30 uur.

088 730 3636

Premie berekenen