Hoe kan ik een verzuimverzekering afsluiten?

Het antwoord op je vraag:

Het afsluiten van een verzuimverzekering is maatwerk. Daarom is het niet mogelijk om direct een verzuimverzekering via onze website af te sluiten. Wel kun je aan de hand van het offerteformulier snel een offerte bij ons aanvragen. Wij sturen je binnen twee werkdagen een voorstel waarin de premies en voorwaarden van meerdere verzekeraars zijn opgenomen. Daarnaast zullen wij de offerte telefonisch met je bespreken. 

Welke gegevens zijn nodig voor een offerte?

  • De gegevens van je bedrijf 
  • UWV sectorcode - De sectorcode vind je op de Beschikking Werkhervattingskas (WHK) die je jaarlijks van de Belastingdienst ontvangt.
  • Het verzuimpercentage over de afgelopen drie jaar - veel arbodiensten werken met een verzuimrapportage waarop het jaarlijkse verzuimpercentage wordt vermeld. 
  • De gegevens van je personeel - in het kader van de privacy wetgeving vragen wij alleen om geslacht, geboortejaar, brutojaarloon en soort contract.

Welke gegevens zijn nodig voor het afsluiten?

  • De ondertekende offerte
  • De verzuimrapportage van de arbodienst waarin het verzuimpercentage over de afgelopen drie jaar wordt bevestigd - Is dit een verzuimverzekering voor je eerste medewerker? Dan is het niet nodig om een verzuimrapportage aan te leveren. Heb je al langer personeel maar ben je niet aangesloten geweest bij een arbodienst? Dan ontvangen wij graag een bevestiging van de accountant of salarisadministrateur over het verzuim van de afgelopen drie jaar.
  • De complete personeelsgegevens - voor de offerte mogen wij slechts een beperkt aantal personeelsgegevens opvragen. Voor de aanvraag van de verzuimverzekering hebben wij meer gegevens nodig. Dit zijn onder andere de volledige naam, adresgegevens, geboortedatum en het Burgerservicenummer.
  • De validiteitsverklaring - hierin bevestig je of er momenteel sprake van ziek personeel. Medewerkers die bij het aangaan van de verzuimverzekering ziek zijn kunnen niet direct worden aangemeld. Pas als de medewerker meer dan 4 weken is hersteld dan kan de medewerker worden aangemeld op de verzuimverzekering.
  • UBO-verklaring - Aan de hand van de UBO-verklaring stelt de verzekeraar vast wie de uiteindelijke  belanghebbenden van de onderneming zijn. 

Nadat wij het complete dossier hebben ingediend wordt de aanvraag door de verzekeraar beoordeeld. De dekking voor de verzuimverzekering gaat in op het moment dat de aanvraag is geaccepteerd. 

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je direct een offerte voor een verzuimverzekering opvragen of heb je vragen?

Bel ons of stuur ons een bericht
Offerte aanvragen via de website

Binnen één werkdag krijg je de offerte voor de verzuimverzekering toegestuurd.

Offerte aanvragen

Bel ons, dan regelen wij het

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30-17:30 uur

+31 (0)88 730 36 36