Is een arbodienst verplicht?

Het antwoord op je vraag:

Vanaf 1 juli 2018 is iedere werkgever verplicht om een basispakket af te sluiten bij een arbodienstverlener. Voor de verzuimverzekering is een aansluiting bij een arbodienst en het voeren van een goede verzuimadministratie verplicht. De arbodienst ondersteunt je als werkgevers bij het nakomen van de verplichtingen die voortvloeien uit de Wet verbetering poortwachter.

Je hebt de keuze uit twee soorten abonnementen. Dit zijn de fullservice arbodienstverlening en de arbodienstverlening op basis van verrichtingen. Bij de fullservice arbodienstverlening betaal je een vast bedrag per medewerker per maand en krijg je bij ziekte niet te maken met onverwachte kosten voor de arbodienstverlening. Bij de arbodienstverlening op basis van verrichtingen betaal je een lager basisbedrag voor het voeren van de verzuimadministratie. De verrichtingen zoals het spreekuur met een zieke medewerker, het opstellen van een probleemanalyse of het opstellen van een plan van aanpak worden apart gefactureerd.

Wij adviseren de arbodienstverlening en ziekteverzuimverzekering goed op elkaar af te stemmen zodat er geen dubbele werkzaamheden verricht hoeven te worden.

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl