Is een verzuimverzekering verplicht?

Het antwoord op je vraag:

Je bent als werkgevers niet verplicht om een verzuimverzekering af te sluiten. Als werkgever ben je wel verplicht om het loon van een zieke medewerker voor minimaal 70 procent door te betalen. Dit voor een medewerker met een contract voor onbepaalde tot twee jaar lang. Voor een medewerker met een contract voor bepaalde tijd tot de einddatum van het contract. In een CAO kan zijn vastgelegd tot welk hoger percentage je het loon moet doorbetalen. Ook moet je samen met je medewerker aan de slag om zo snel mogelijk te re-integreren.

In de Wet Verbetering poortwachter is vastgelegd welke acties je in geval van ziekte samen met je werknemer moet ondernemen. Als je een ziekteverzuimverzekering afsluit inclusief de module arbodienstverlening dan krijg je de juiste ondersteuning om aan de verplichtingen uit de Wet Verbetering poortwachter te voldoen. 

Gezien de kosten van een zieke medewerker adviseren wij je als werkgever een verzuimverzekering af te sluiten. Denk hierbij aan de kosten voor het doorbetalen van het loon, de kosten voor de verplichte arbodienstverlening en de kosten voor de re-integratie van de zieke medewerker. 

Je kunt je voor deze kosten verzekeren met een ziekteverzuimverzekering. Zo weet je bij ziekte van een werknemer waar je aan toe bent en kom je niet voor onverwachte financiële verrassingen te staan.

Terug naar overzicht
Niet gevonden wat je zoekt? We helpen je graag je vraag te beantwoorden. 

088 730 3636
info@poliscounter.nl

Wil je direct een offerte voor een verzuimverzekering opvragen of heb je vragen?

Bel ons of stuur ons een bericht
Offerte aanvragen via de website

Binnen één werkdag krijg je de offerte voor de verzuimverzekering toegestuurd.

Offerte aanvragen

Bel ons, dan regelen wij het

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30-17:30 uur

+31 (0)88 730 36 36