Autoverzekering berekenen

Bereken de premie voor je autoverzekering, vergelijk de verschillende verzekeraars en sluit direct af. 

Premie berekenen

  • Altijd verzekerd van de beste polis
  • Advies op maat
  • Volledige ontzorging
  • Vaste contactpersoon

Verschillen tussen autoverzekeringen

Autoverzekeringen verschillen in dekking en in premie.
De verschillen in dekking zijn te vinden door de polisvoorwaarden van de autoverzekering te vergelijken.

De belangrijkste verschillen tussen autoverzekeringen betreffen:
• Sistercar
Als twee auto’s van dezelfde eigenaar met elkaar in botsing komen is de schade niet altijd gedekt op de autoverzekering. Dit geldt vooral op eigen terrein.

• Beperking bestuurder
Soms geldt de autoverzekering voor een beperkt aantal bestuurders. Bijvoorbeeld alleen voor de verzekeringnemer van de autoverzekering en diens partner.

• Aanhanger
Een aanhanger die niet veilig buiten het verkeer tot stilstand is gekomen, is soms nog verzekerd op de WA autoverzekering. In de voorwaarden is dit geregeld onder de paragraaf "dekking ontkoppelde aanhanger". Dit geldt niet voor de casco dekking van de aanhanger of caravan. Die is gedekt door de verzekering van de aanhanger zelf.

• Schade aan vervoerde zaken of personen
Bij schade wegens vervoer van een gewonde dekt de autoverzekering dit vaak. Dit geldt met name voor vervuiling van de bekleding van de auto.
Schade aan eigendommen van passagiers waarvan het gebruikelijk is dat deze in de auto wordt meegenomen is ook vaak gedekt. Voor een uitgebreide dekking van bestuurder, passagiers en hun eigendommen is de schadeverzekering inzittenden een goede aanvulling op de autoverzekering 
Schade aan eigendommen van anderen die in de auto worden vervoerd is bijna nooit verzekerd. Dit lijkt meer op goederenvervoer. Daarvoor is er de goederentransportverzekering.

• Eigen risico
Het eigen risico van de autoverzekering kan verschillen van niets tot € 500,= of meer. Jongeren tot 23 of 24 jaar hebben vaak een hoger eigen risico. Bij ruitschades kunnen de eigen risico’s ook verschillen.
Vaak is het eigen risico van de autoverzekering lager als een aangewezen reparateur de schade repareert.

• Accessoires
Niet alle accessoires zijn altijd automatisch verzekerd bij de autoverzekering. Vaak geldt een maximaal bedrag. Accessoires moeten bij de aanvraag van de autoverzekering altijd worden gemeld. Losse zaken als cd’s en electronica zoals telefoons en cd-spelers zijn bijna nooit verzekerd. Soms dekt de inboedelverzekering of een aparte elektronica verzekering dit wel tot een maximaal bedrag. Maar uw auto is geen kluis: als zichtbare zaken uit de auto gestolen worden zal vaak een beroep gedaan worden op achteloosheid.

• Beveiliging
Vaak stelt de verzekeringsmaatschappij eisen aan de beveiliging van de auto. Vooral duurdere auto’s moeten extra beveiligd zijn om voor een autoverzekering in aanmerking te komen. Voor beveiliging gelden SCM klassen.

• Nieuwwaarderegeling
De autoverzekering met een nieuwwaarderegeling vergoedt tot een afgesproken termijn, verschillend van 1 tot 3 jaar, de oorspronkelijke nieuwwaarde bij total loss van de auto.
Sommige autoverzekeringen kennen een soortgelijke dekking voor de aankoopwaarde bij jonge occasions.
Na de nieuwwaarde regeling geldt een afschrijf percentage per maand. Dit afschrijfpercentage verschilt per autoverzekering.

• Hulpverlening
Na een ongeval of pech biedt de autoverzekering soms hulp bij het afslepen of bergen van de auto. Ook in het buitenland is soms sprake van hulp na een ongeval.
Het telefoonnummer van de hulpverleningsdienst treft u op uw groene kaart.

• No blaim no claim
U kunt buiten uw schuld schade lijden die u niet kunt verhalen. Voorbeelden zijn:
- ongevallen met beschermde verkeersdeelnemers: fietsers en voetgangers,
- ongevallen met dieren ;
- schade door diefstal of joyriding
Bij een no-blaim no-claim dekking valt u in dergelijke gevallen niet terug op de bonus malus ladder van de autoverzekering.

“Ik bereken mijn autoverzekering via Poliscounter”

“Ik wil graag de juiste keuze maken wanneer ik kies voor een verzekering. Daarom op de website van Poliscounter. Hier bereken ik de autoverzekering binnen enkele klikken en vind ik direct de verzekering die het beste bij mij past. Poliscounter kijkt naar alle kanten van iedere verzekering en kan mij de beste mogelijkheden bieden. Zij vergelijken de beschikbare verzekeringen en bieden wij direct een scherpe offerte. Daarom bereken ik mijn autoverzekering bij Poliscounter.”

Zij gingen je voor

Ik moest mijn bromfiets verzekeren en dat lukte zelfs op zondag. Alles netjes zowel digitaal als per post aangeleverd.
- Pierre
zoals ik het zie en meemaak, is het gewoon prettig simpel en zeker niet te moeilijk en lastig allemaal. de kosten zijn normaal, de tarieven zijn normaal en alles wordt netjes en grondig uitgezocht voor je . zeker een aanrader
- F.M van Poppel
Mijn werk bus was gestolen en afgebrand terug gevonden. Poliscounter hielp me meteen met het gene waar ik geen benul van had en hielp me stap voor stap. Tussen tijds hielden zei mij continu op de hoogte van de voorgang. Ik raad ze echt aan. Begrip vol mee levend en staan er echt voor je
- Mischa stupin