Wat is een woonverzekering?

Een woonverzekering is een combinatie van een opstal- en inboedelverzekering. 

Pakket samenstellen

((#isLoading.value))
((/isLoading.value)) ((#isValid.value)) ((adres.Straat)), ((adres.Plaats)) ((/isValid.value))
Geen zin om te zoeken en vergelijken?

Bij ons heb je altijd een verzekering die bij jou past!

  • Volledige ontzorging
  • Vaste contactpersoon
  • Verzekerd van de beste woonverzekering
  • Advies op maat

Wat is een woonverzekering?

Een woonverzekering bestaat uit de combinatie tussen een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Door je woonhuis en inboedel te verzekeren bij dezelfde verzekeraar profiteer je van extra korting. Daarnaast is er bij schade geen discussie of er sprake is van een schade op de opstalverzekering of de inboedelverzekering omdat de beide verzekeringen bij dezelfde verzekeraar zijn afgesloten. Vooral bij een grote brand- of waterschade zorgt deze keuze ervoor dat er sneller kan worden uitbetaald. 

Verzeker je je woonhuis en inboedel bij Poliscounter? Dan zorgen wij er altijd dat we de beide verzekeringen conform je opgegeven voorkeuren verzekeren bij de verzekeraar die een woonverzekering aanbiedt die het beste bij je wensen past.

De opstal- en inboedelverzekering

De opstalverzekering biedt dekking voor de onroerende zaak en de inboedelverzekering biedt dekking voor de roerende zaken in en om de woning. Wat dit precies betekent lees je hieronder. 

Opstalverzekering: De opstalverzekering verzekert de woning en alle zaken die aard- en nagelvast met de woning verbonden zijn.

Inboedelverzekering: Op de inboedelverzekering zijn al je spullen in de woning, garage of tuinhuis op hetzelfde adres verzekerd. 

Het Verbond van Verzekeraars heeft een advieslijst opgesteld die als hulpmiddel kan worden gebruikt bij de bepaling of er sprake is van opstal of inboedel. 

Wil je weten wat een woonverzekering is of de woonverzekering direct afsluiten?

Bel ons of stuur ons een bericht.
Woonverzekering afsluiten via de website

3 eenvoudige stappen en we zijn vertrokken.

Beste woonverzekering samenstellen

Bel ons, dan zorgen wij voor een goede woonverzekering!

We zijn bereikbaar op werkdagen van 8:30-17:30 uur

+31 (0)88 730 36 36

De juiste dekking voor de woonverzekering

Je kunt bij het berekenen van de premie voor je woonverzekering kiezen uit een extra uitgebreide en Allrisk dekking. Met de extra uitgebreide dekking zijn je woonhuis en inboedel op het verzekerde adres verzekerd tegen brand, storm, diefstal en inbraak, lekkage en neerslag. Met de Allrisk dekking zijn alle van buitenkomende onheilen verzekerd. 

Bijgebouwen, zonnepanelen en mobiele elektronica ook meeverzekeren?

Bijgebouwen op het verzekerde adres tot 100m2 kunnen wij eenvoudig meeverzekeren. Heb je zonnepanelen? Tegen een kleine premietoeslag zijn ook de zonnepanelen uitgebreid verzekerd. 

Mobiele elektronica als een mobiel, laptop of tablet zijn standaard in de woning tegen de uitgebreide gevaren verzekerd. Kies je ervoor om de mobiele elektronica aanvullend te verzekeren dan ben je zowel binnen als buiten de woning goed verzekerd. Ook tegen val- of stootschade en diefstal.

Zij gingen je voor

Prima geregeld
- Jan
Top en snel getegelt
- Joan Disseldorp
Direct en to the point,snel zaken doen
- Kees

Eigen risico op de woonverzekering?

De hoogte van de premie is afhankelijk van het gekozen eigen risico. Standaard is er behalve voor schade door storm geen eigen risico op onze woonverzekering van toepassing. Kies je voor een hoger eigen risico van bijvoorbeeld € 150,- of € 250,-? Dan daalt de premie voor je opstalverzekering hierdoor al snel met 10 tot 15 procent. De premie voor de inboedelverzekering daalt bij een eigen risico van € 100 of € 200 zelfs met bijna 25 procent. 

Heb je weinig schade en kun je een kleine schade zelf betalen dan is het verstandig om te kiezen voor een hoger eigen risico. 

Meer kenmerken van onze woonverzekering

  • Combinatie van de opstalverzekering en inboedelverzekering in één pakket. Door ook de aansprakelijkheids- en rechtsbijstandverzekering toe te voegen wordt de pakketkorting nog hoger.
  • 14 dagen bedenktijd en de woonverzekering is dagelijks opzegbaar
  • Heb je schade? Een enthousiast team staat voor je klaar om de schade zo snel en eenvoudig mogelijk voor je te regelen.
  • Wij werken volledig digitaal. De woonverzekering sluit je direct af via onze website. Onze communicatie loopt volledig via de e-mail.
  • Heb je een vraag of wil je iets telefonisch met ons doorspreken? Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar. Geen keuzenmenu's of wachtrijen. Bij Poliscounter heb je direct een specialist aan de lijn.

Heb je vragen of hulp nodig?

We hebben alvast de meest gestelde vragen over de woonverzekering voor jou verzameld hiernaast.

Staat jouw vraag hier niet bij of wil je meer informatie? Bel ons dan op 088 730 3636 of stuur een bericht. We gaan je dan zo snel mogelijk helpen!